Jelenlegi hely


A fény felé - Kalandozások Normandiában és Bretagne-ban

A fény felé...
Sediánszky Nóra immár harmadik, komoly kulturális és ismeretterjesztő értéket képviselő útleírása, útirajza...

Ezúttal nem egy konkrét, ismert várost igyekszik feltérképezni gazdag művelődés- és művészettörténeti adattár, ismertető anyag, személyes élmények, különböző anekdoták, valós és elképzelt séták, kulturális és kulináris csemegék segítségével, hanem Észak-Franciaország műemlékekben és természeti szépségekben két leggazdagabb tájegységét, Normandiát és Bretagne-t.

Három utazás, három különböző idősík, a jelen gyorsan változó és változatos történései adják azt a plasztikus hátteret, melyben Észak-Franciaország mesélő várainak, kincseket rejtő apátságainak, időtlen békéjű halászfaluinak, titokzatos és melankolikus városainak története fordulatos és szórakoztató formában bontakozik ki.

Pihenésképpen pedig a hol zordabb, hol csábító tengeröblöket mutató, hol szelídebb, kövér zöld legelőket dajkáló vidéken tett barangolásokat a Loire menti kastélyokban tett pihenők tarkítják - szintén sok mesével, színnel, történelmi anekdotával. Ez a kis kötet mindenképpen hiánypótló fontosságú lehet, hiszen magyar nyelven ilyen átfogó, teljességre törekvő munka Normandia és Bretagne vidékéről még nem készült.

Beszerzés alatt! Küldési idő: 7 – 9 nap
Kötésmód: 
Fűzve
Oldalszám: 
311
Méret: 
19 x 13
12,50 €
10,99 €
-12,08% (1,51 €)
;