Jelenlegi hely


Volt egyszer egy zsidó város, DUNASZERDAHELY

Végre MEGJELENT az egyik legátfogóbb, különleges hangulatú ÓRIÁSALBUM - Dunaszerdahelyről...

A JELENT  nem ismerhetjük a MÚLT nélkül, s a JÖVŐ nemlétezhet a JELEN nélkül...

Dunaszerdahelyt a múltban jogosan illette meg a „Kis Palesztina”, később pedig a „Kis Jeruzsálem” jelző, hiszen a zsidók itt a 18. század elejétől nem csak többségben éltek, hanem aktívan részt vettek a város gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésében. Gazdag levéltári anyag és számos hozzáférhető irodalmi mű állt a szerző rendelkezésére, nem beszélve a régi emlékekről, melyekkel az idős korosztály segített felidézni a múltat. 
Dunaszerdahelynek ezt a dinamikus fejlődését törte meg a második világháború, a holokauszt, ami radikálisan megváltoztatta a város lakosságának összetételét. Közép-Európa térképéről eltűnt egy zsidó többségű városka, amelynek nem volt párja a térségben. 

Ezzel a könyvvel egy felejthetetlen emlékmű épült az ismert és ismeretlen zsidó polgártársak emlékére, akik a történelem folyamán Dunaszerdahely sokszínű képét alkották.
A holokauszt 75. évfordulója alkalmából jelenik meg újra a kötet bővített kiadásban, amely többek között visszaidézi az akkori Magyarországról fasiszta haláltáborokba deportált zsidó honfitársaink emlékét. 
Egy kiváló KÖNYV - ami nem hiányozhat a művelt dunaszerdahelyi polgár könyvespolcáról...

Beszerzés alatt! Küldési idő: 7 – 9 nap
Kötésmód: 
Kötve
Oldalszám: 
360
Méret: 
22 x30
29,99 €
24,99 €
-16,67% (5,00 €)
;